Enjoy the AXE-games!

" /> Peter Van de Veire ft. Osama Bin Laden

" />

Enjoy the AXE-games!

| Homepage |

Peter Van de Veire ft. Osama Bin Laden

»

11-10-07

Creatief solliciteren

logoblogkopieHoewel een job in de reclamewereld een droom lijkt voor velen, is het toch niet altijd even gemakkelijk om eraan te geraken. Het is vooral belangrijk om op te vallen. Er wordt algemeen veel te weinig aandacht besteed aan het maken van een goede sollicitatiebrief en/of cv. Je onderscheiden van de rest is de sleutel tot het blijven kleven op de bureau van je toekomstige werkgever. Ik geef toe, niet elke onderneming is opgezet met niet-zo-alledaagse sollicitatiebrieven, maar daarom wijs ik er ook op dat ik enkel spreek over jobs in de reclame.

Wat weet ik van solliciteren als student? – De beperkte ervaring van solliciteren voor stages en dergelijke, heeft mij toch al enkele zaken geleerd. Onderstaande sollicitatiebrief is één van mijn creaties voor een zekere vacature. Misschien is het er een beetje over, maar het werkt. Opvallen en laten zien dat je creatief kunt zijn, zelfs met een saai gegeven als een sollicitatiebrief. Dat is de opdracht!

Zou jij de persoon achter deze brief opnemen in je reclamebureau?

Naamloos-2

00:20 Gepost door Marnick | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Een sollicitatie in vorm van een opsporingsbericht is een goed idee. Wat voor job zoek je juist in de relame wereld ?

Gepost door: Bruno | 11-10-07

Wel.... Ik had mij in het begin van mijn schoolcarrière voorgenomen, om mij te gaan toeleggen op het bedenken van concepten en de omgang met klanten. Maar ik merkte al snel dat het een groot pluspunt is om zelf instaat te zijn je ideeen om te zetten in werkelijkheid. Daarom ben ik begonnen met een hele reeks zelfstudie voor onderandere photoshop, html, css, php en de copywriting skills wat bijgeschaafd. Dus geef mij maar een creatieve functie met een zakelijk kantje. Ik ben redelijk impulsief en weet wat ik wil als ik het zie, en dan ga ik er ook voor. Vandaar dat ik nu niet echt een exacte functie kan geven:) Maar mijn stageplaats komt dicht in de buurt. Greetz en thx voor de reactie.

Gepost door: Marnick | 11-10-07

Jobs.. hmm :) Zelf heb ik ook 3 jaar communicatiemanagement (optie reclame) gevolgd aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen. Het is inderdaad zo dat een niet alledaagse sollicitatiebrief meer in het oog springt dan het 1000e worddoc in de mailbox van Human Resources. Let wel op dat sommige ideeën over-the-top kunnen zijn, en dus eerder corny overkomen. Vergeet ook niet dat dit enkel je ticket is tot een nader gesprek. Want het is daar dat je ook met een deftige inhoud naar voren moet komen. Enkel mensen die écht gepassioneerd met reclame omgaan maken een kans om het te maken in de branche, daar ben ik 100% zeker van. Ik raad je aan om vooral niet op te geven als je op zoek gaat naar een job, want het kan enorm ontmoedigend zijn als jonge advertising exec. Als je volgend jaar afstudeert, laat je maar eens iets van je horen. Al een stageplaats versierd?

PS: Lees confessions of an advertising man (Ogilvy)

Gepost door: janso | 11-10-07

Jawel Ik wilde eerst stage gaan doen in Parijs, om eens uit België weg te zijn en om mijn frans nog wat bij te schaven. Is uiteindelijk niet doorgegaan, omdat ik een mooie stage-aanbieding kreeg van Rca Hasselt. Ik weet niet of je bekend bent met dit bureau, maar het is wel redelijk succesvol. Ik ben er warm onthaalt en moet in maart beginnen. Ze hebben verschillende cellen, maar ik heb gekozen voor HR. Ik ben in en buiten het school bezig met advertising, en ik wou ook eens een andere vorm van reclame leren kennen. En mede door de grote werkloosheid leek het mij een leuke uitdaging om originele concepten en vacatures te maken en zo mensen te motiveren. Ik krijg er veel verantwoordelijkheid en zo hoop ik tijdens mijn stage over deze reclametak ook iets te leren. Maar het kan ook tegenvallen natuurlijk, we shall see:) Ik zal het boek zeker eens lezen. Ik heb het al eens vastgehad, maar heb toen toch gekozen om 'Het einde van adverteren zoals we het nu doen’ (Zyman) te lezen. Vond ik ook wel een interessante kijk op het adverteren.

Gepost door: Marnick | 11-10-07

Taal .
Marnick,

Ik ben even je Blog aan het aftasten.

Toch niet vergeten dat een correcte taal
ook één van de tools is.

Bv. Frans
En ik ben er warm onthaalD ...

Zonder pedant te willen zijn .

Gepost door: Uvi | 08-11-07

De commentaren zijn gesloten.